Nové naučné cedule a zimní číslo Krásné Ostravy

Milí přátelé, na Vánoce jsme pro Ostravany připravili jako dárek dvě nové naučné cedule. Původně jsme plánovali, že cedule pokřtíme v pátek 18. 12. večer spolu se zimním číslem bulletinu Krásná Ostrava, ale bohužel nová vládní opatření neumožňují akci zorganizovat.  Už ode dneška se ale ně můžete zajít podívat, neboť se nacházejí v exteriérech.
Ve vitríně budovy Televize Noe za kostelem svatého Václava najdete zajímavé informace o kostele, bývalé faře i farské zahradě. Druhá cedule se nachází na domě, ve kterém sídlíme, a najdete na ní informace o této hezké stavbě, kterou v roce 1932 postavil architekt Arnošt Korner. Dozvíte se na ní více i o tom, co se na Nádražní 30 nacházelo předtím, než byl dům postaven. Oba  texty pro nás připravila historička a památkářka Romana Rosová, grafická úprava je z dílny Kristíny Pupákové. 

Naučné cedule vytvořil Antikvariát a klub Fiducia a okrašlovací spolek Za krásnou Ostravu, ve spolupráci a díky ochotě Televize Noe, Archivu města Ostravy a Společenství vlastníků bytů Nádražní 30.

Původně jsme plánovali, že cedule pokřtíme v pátek 18. 12. večer spolu se zimním číslem bulletinu Krásná Ostrava, ale bohužel nová vládní opatření neumožňují akci zorganizovat.  Akce jsou od pátku zrušeny, galerie musí být uzavřeny.

Bulletin ale budete moci pořídit od pondělí 21.12. v antikvariátu, který zůstává otevřen v pracovní dny až do středy 23.12. (vždy 10-18), případně na e-shopu spolku https://klubfiducia.cz/kategorie-produktu/bulletin-krasna-ostrava/

Doufáme, že se vám naše naučné cedule budou líbit. 

Přátelé, přejeme Vám klidné svátky a doufejme, že příští rok se uvidíme častěji. Děkujeme, že jste s námi. 

Ilona Rozehnalová