Fiducia přichází s ostravskými městskými výsadky, první bude už ve středu 21. 8.

Od konce srpna až do listopadu se můžete těšit na pět městských výsadků pro rodiny a všechny milovníky Ostravy, na nichž budeme spolu s ostravskými umělci a nadšenci objevovat nejrůznější zákoutí našeho města. První městský výsadek se uskuteční už ve středu 21. srpna, kdy vás městskou džunglí za pilovou remízou na Porážkové provede popularizátor ostravské historie Lukáš Prokeš Gliniarczyk. Přijďte spolu s dětmi objevovat skrytá tajemství míst, kde kdysi tepal život a dnes udivuje městská džungle. Čeká vás dobrodružství, zábavné úkoly a zajímavostí o historii této ostravské lokality. A možná najdeme i kousek uhlí. Sraz bude v 16 hodin pod Českobratrskou vedle Bauhausu.

V září se můžete těšit na další dva městské výsadky – s ostravskou umělkyní Lívie Škutová budeme 16. září od 16 hodin objevovat okolí kašny na Zborovské ulici a vyrobíme si společný DIY punkový zin, další zářijový městský výsadek pro vás chystá umělecká dvojice Nikola Rácová a Lukáš Kleberc.

Akce jsou vhodné pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií, ale také pro všechny, kdo mají chuť objevovat netradiční formou různá ostravská zákoutí.

Za podporu městských výsadků moc děkujeme:

Ostrava!!! – oficiální stránky – Fajnova rodina

Ministerstvo kultury České republiky

Nadace české architektury

Moravskoslezský kraj

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz