Projekty Fiducie získávají letos vysoké bodování v grantových žádostech

Naše letošní projekty získaly v grantových komisích ministerstva kultury, města či například Nadace české architektury vysoké bodové hodnocení. Náš literární projekt byl na ministerstvu kultury letos vyhodnocen jako nejlepší ve své kategorii, ve výtvarných grantech jsme byli na pátém místě v rámci malých galerií z celé ČR. Vysoké bodové hodnocení jsme získali také pro projekty Mapa tří živlů či Ostravské kulturní stopy. Velmi úspěšní jsme letos byli také v grantovém řízení Nadace české architektury a Statutárního města Ostravy (kde jsme získali čtyřletý grant).

Na ministerstvu kultury letos i další ostravské galerie“válcují“ ostatní – v sekci menších galerií jsou čtyři z Ostravy v první desítce v rámci celé ČR (Jáma 10 je třetí, naše Galerie Dole je pátá, Fotografická galerie Fiducia sedmá, porubská galerie Dukla devátá). Plato je v rámci velkých galerií těsně druhé a Kukačka v rámci festivalů první. Takže velká radost!

Spolek Fiducia má po celou dobu svého fungování jediný transparentní účet, kde má kdokoli možnost sledovat jeho financování. Darovací portál Darujme.cz spolek hodnotí jako instituci s transparentním hospodařením, díky čemuž můžeme na tomto největším darovacím portálu pro neziskový sektor využívat možnost dárcovských výzev.

Velmi všem děkujeme za důvěru, budeme se snažit vás nezklamat a přinést do ostravského kulturního prostoru aktivity, které vás budou bavit a zároveň budou naše město pomáhat rozvíjet a posouvat k lepšímu.