Chystáme video a výsledky soutěže na ostravské hmyzí domky a další on-line pořady

Milí přátelé, včera se konalo setkání odborné poroty soutěže na Ostravský hmyzí mobiliář. Nyní připravujeme zápis z hlasování a příští týden zveřejníme video, ve kterém porota okomentuje jednání a vítězné návrhy.  Video bude k zhlédnutí na našem webu od 29. dubna, ve stejný den rozešleme tiskovou zprávu s výsledkem soutěže. Výstava k soutěži bv měla být zahájena ve Fiducii během května a jakmile otevřeme, budete ji moci navštívit v pracovní dny od 10:00 do 18:00 hodin. Rádi bychom v rámci zahájení výstavy uspořádali také  setkání se soutěžícími, porotci a veřejností. Termín setkání upřesníme ve chvíli, kdy se rozvolní opatření ohledně počtu návštěvníků akcí.

Aktuálně dokončujeme pořad o legendární ostravské publikaci Viktora Koláře s básněmi Jaroslava Žily Ostrava – obležené město, která v době svého vydání v roce 1996 vzbudila značný rozruch pro svou nekompromisní uměleckou podobu. Ve své době byla nejen ze strany politiků kritizována jako „černočerná“ kniha o Ostravě, která naše město dostatečně nereprezentuje. Dnes je naopak vyhledávanou sběratelskou raritou považovanou za jednu  z nejzajímavějších fotografických publikací, jaké kdy o Ostravě vyšly. O knize budou v pořadu z cyklu Ostravské kulturní stopy hovořit autor knihy fotograf Viktor Kolář a literární kritik Pavel Hruška, součástí budou i archivní záběry.
Pořad bychom měli vysílat v první polovině května.

Natáčíme také další pořady, postupně je všechny zveřejňujeme na našemwebu a na stránce vzdělávací televize LucernaTV, kde také najdete archiv našich pořadů. 

Pořady natáčíme ve spolupráci s Ústavem  filmové, televizní a rozhlasové tvorby Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě. 

Za podporu pořadů děkujeme Statutárnímu městu Ostrava, Ministerstvu kultury ČR, Městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a Nadaci české architektury. 
Za podporu projektu Hmyz je fajnOVY aneb Ostravský hmyzí mobliář děkujeme Statutárnímu městu Ostrava. 

Foto ze setkání poroty:

v