Poetické procházky tento týden

Přijďte s námi okrášlit břehy Ostravice básněmi, které jsou inspirovány řekou v úterý 20. 7. 18.30 a nebo na literárně-historickou vycházku Hřbitovní kvítí v sobotu 24. 7. od 18:00, po níž bude následovat projekce kultovního snímku Spalovač mrtvol na terase u Domu kultury města Ostravy. A k tomu rakvičky se šlehačkou 🙂

20. 7. 18.30 ŘÍČNÍ POETICKÁ STEZKA 

Přijďte s námi okrášlit břehy Ostravice básněmi, které jsou inspirovány řekou.

Provázet a literární ukázky nám bude číst básník Petr Stach. Sraz u mostu v Komenského sadech za Novou radnicí (zelený most na Kamenec).

24. 7. V 18.00 „HŘBITOVNÍ KVÍTÍ“ – LITERÁRNĚ-HISTORICKÁ VYCHÁZKA V SADU MILADY HORÁKOVÉ A FILM SPALOVAČ MRTVOL NA TERASE DOMU KULTURY MĚSTA OSTRAVY 

Legendární československý thriller Spalovač mrtvol pod širým nebem!

Slavná filmová adaptace stejnojmenné novely L. Fukse o přerodu obyčejného muže v psychopatického vraha. Venkovní projekci na terase Domu kultury doprovodí literárně-historická procházka v přilehlém Sadu Milady Horákové, který vznikl na místě bývalého městského a židovského hřbitova. Na film bude potřeba si zakoupit vstupenku buď online nebo na místě za 100 Kč.

Akce pořádá Antikvariát a klub Fiducia ve spolupráci s okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu a Domem kultury města Ostravy.