OPEN CALL NA KURÁTORA/VÝSTAVNÍ PROJEKT PRO GALERII IN VITRO

Antikvariát a klub Fiducia vypisuje open call na kurátora a výstavu v galerii IN VITRO ve vitrínách bývalého obchodního domu Ostravica-Textilia. Prostřednictvím open callu chceme dát příležitost mladým kurátorům a jejich projektům. Do soutěže se do 15. 4. 2022 mohou přihlásit kurátoři ve věku do 40 let s výstavním projektem, který by chtěli realizovat. Nejzajímavější pak bude vybrán šéfkurátorem Galerie Dole Martinem Mikoláškem k realizaci v letošním roce. Každý kurátor může přihlásit maximálně 2 projekty. Pro rok 2022 budou vybrány 1–3 projekty.

Délka trvání výstavy je přibližně 2 měsíce. Kurátor obdrží za realizaci výstavy honorář 2 000 Kč, umělec 2 000 Kč. Fiducia realizaci výstavy podpoří rovněž produkčně, včetně PR, technicky i organizačně. Rozpočet výstavního projektu by neměl přesáhnout 5 000 Kč (materiálové náklady). Vyhrazujeme si právo – v případě, že projekty nebudou na požadované úrovni – od soutěže zcela odstoupit.


Přihláška musí obsahovat:

– strukturovaný profesní životopis s přehledem dosavadní kurátorské činnosti

– jméno, adresu, kontaktní telefon a e-mail

– stručný popis zamýšleného výstavního projektu včetně výběru zastoupených umělců a jejich portfolií či odkazů na jejich webové stránky (pokud existují) – rozsah 1–2 stran formátu A4

Uzávěrka podání přihlášek je 15. dubna 2022. Přihlášku včetně všech příloh zasílejte na e-mail: antikfiducia@seznam.cz. Do zprávy uveďte „Open call In Vitro“ a zaškrtněte Požadovat potvrzení o přečtení. V případě, že vám do druhého dne nepotvrdíme převzetí, bude přihláška považována za nedoručenou. 


Galerie IN VITRO – jedná se o 8 venkovních vitrín u bývalého obchodního domu Ostravica-Textilia na náměstí Dr. Edvarda Beneše v centru Ostravy. Vitríny jsou uzamykatelné. Rozměry vitrín 1720 x 1720 mm (jedna vitrína je atyp s výklenkem).