Literární procházka Malou Kodaní a Zámostím, křest naučné tabule a bulletinu Krásná Ostrava

Milí přátelé, srdečně vás zveme na tři „premiéry“ v pondělí 21.3. 2021 – pokřtíme novou naučnou tabuli u Sýkorova mostu (najdete na ní zajímavé informace o slezské i moravské straně Havlíčkova nábřeží a tamních cenných budovách), uvedeme také jarní číslo bulletinu Krásná Ostrava a nachystali jsme si pro vás premiérový díl literárních procházek, inspirovaných vznikající Literární mapou Ostravy. Těšíme se na vás.

21. 3. v 18.00 LITERÁRNÍ PROCHÁZKA MALOU KODANÍ A ZÁMOSTÍM

První z nového cyklu literárních procházek inspirovaných vznikající Literární mapou Ostravy. 

Skácel, Bezruč, Veselský, Jirotka, Wechsberg, Binar – nejen tito, ale i mnozí další literáti se zapsali do míst, kterým dnes říkáme Malá Kodaň a Zámostí. Pojďte s námi objevovat literární stopy na nábřeží řeky Ostravice z moravské i slezské strany s literárními badateli Ivou Málkovou, Pavlem Hruškou, Janem Malurou a Romanem Poláchem. Sraz v pasáži před pobočkou Knihovny města Ostravy u Sýkorova mostu. 

21.3. v 19.00 KŘEST NAUČNÉ CEDULE U SÝKOROVA MOSTU A NOVÉHO ČÍSLA BULLETINU KRÁSNÁ OSTRAVA 

Přijďte pokřtít novou naučnou ceduli na nábřeží Ostravice, na které naleznete řadu zajímavých i netradičních informací o této části Moravské i Slezské Ostravy. Žánrově pestré texty budou věnovány historii, přírodě, architektuře či kultuře. Pokřtíme také jarní číslo bulletinu Krásná Ostrava. Sraz u Sýkorova mostu. Za podporu a spolupráci na výrobě naučné cedule děkujeme Kateřině Šebestové a Statutárnímu městu Ostrava.