Na „Benešáku“ se od pátku objeví pojízdná kavárna i nové lavice

Na „Benešáku“ se objeví pojízdná kavárna, velkoplošná výstava i nové lavice, přijďte s dětmi na literárně-entomologickou intervenci 22. 4. v 17.00

Antikvariát a spolek Fiducia ve spolupráci s okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu chystá další okrášlení náměstí Dr. Edvarda Beneše. Spolky se o náměstí dobrovolnicky starají od roku 2017 do doby, než bude zrealizován vítězný návrh Mika Svoboda architekti s.r.o., vzešlý z architektonické soutěže (předpoklad do dvou let). Již tento pátek se můžete těšit na nové lavice, které pro nás vyrábí Ostravské městské lesy, ale také na pojízdnou kavárnu sociálního podniku Mental café. Ta se na náměstí objeví na místě bývalé budky Taxislužby vždy za pěkného počasí, kromě kávy si v létě budete moci dát i zmrzlinu a posedět si na židličkách či lavicích. Chystáme také okrášlení bývalé květinové síně, kde najdete velkou výstavu o Wunibaldu Deiningerovi, fenoménu ostravské secese i historii komplexu Ostravica-Textilia a náměstí Edvarda Beneše. 

Přijďte nám pomoct náměstí zabydlet, a to na speciální okrašlovací akci, která je určena i pro děti: 

Pátek 22. 4. v 17.00 ZE ŽIVOTA HMYZU 
Literárně-entomologická intervence na náměstí Dr. E. Beneše, poetická stezka, dětská dílna, občerstvení.

Přijďte nám pomoci zabydlet zelenou plochu na náměstí Dr. E. Beneše pro letošní rok – postavíme spolu nový hmyzí domek, opravíme květináče a s ostravskými literáty pokřtíme poetickou stezku věnovanou broukům, včelám, motýlům a dalším zástupcům hmyzí říše. Těšit se můžete také na společné opékání specialit (mj. hmyzí i vegan menu), na speciální tematický program se mohou těšit i děti. 

Za pomoc a spolupráci při úpravách náměstí moc děkujeme majitelům komplexu Ostravica-Textilia Danielu Zemanovi a Michalisovi Dzikosovi, Petrovi Kočárkovi, Mental café, Černé louce, architektům Mika Svoboda architekti s.r.o., firmě Ostravské městské lesy a zeleň, s.r.o. , MAPPA a Statutárnímu městu Ostrava.