Sbírka potravin pro ukrajinské uprchlíky v Ostravě – prosím pomozte!

Přátelé, Potravinová banka nestíhá zásobovat ukrajinské rodiny, které přicházejí do Ostravy – prosím, pomozte a přineste do Fiducie jakékoli trvanlivé potraviny (viz níže). Aktuálně spolupracujeme kromě Organizace na pomoc uprchlíkům také s farností ve Staré Bělé, která rovněž pomáhá uprchlíkům v nouzi. Naprostá většina těch z nich jsou ženy a děti. Řada maminek má malé děti, chodí na brigády, nemohou ale pracovat na plný úvazek a mají finanční nouzi. Jsou mezi nimi i lidé z Mariupolu a jiných zničených oblastí, kteří potřebují akutní pomoc.

Pokud máte možnost, pomozte nákupem a nebo uspořádejte potravinovou sbírku ve svém okolí, v práci, ve škole, mezi přáteli. Potraviny pak můžete dovézt do Fiducie, případně do Organizace pro pomoc uprchlíkům na Českobratrské ulici nebo na faru ve Staré Bělé. Moc děkujeme za jakoukoli vaši pomoc, sdílení, uspořádání sbírky u vás. Je jasné, že mnoho z vás již pomohlo, ale bohužel aktuálně mnoho ukrajinských uprchlíků v Ostravě má finanční nouzi, chybí potraviny a naše pomoc je stále potřebná!

Pokud je pro vás složité nakupovat trvanlivé potraviny a vozit je do Fiducie a je pro vás lepší přispět penězi, fara má účet, ze kterého kupuje pro Ukrajince jídlo a potřebné věci, zde: 111729531/ 0300, VS: 81116. Farnost se dlouhodobě stará o řadu rodin, dává jim poukázky na jídlo, zorganizovala pro ně 2x týdně kurz češtiny, chystá pro ně letní tábor atd.

Jsou potřeba hlavně trvanlivé potraviny (mouka, těstoviny, rýže, konzervy, kompoty, sterilovaná zelenina, trvanlivé mléko, cereálie, vakuované uzeniny, sirupy, čaje, káva, marmelády, luštěniny…), částečně i drogerie (hygienické potřeby, zubní pasta, mýdlo, šampony, jar, krémy, prášek na praní…)

Prosím, kdybyste cokoli mohli koupit a dovézt do Antikvariátu a klubu Fiducia, budeme vám velmi vděčni!
Potraviny lze dovézt kterýkoli pracovní den 10.00–18.00. My poté vždycky minimálně jednou týdně vše převezeme na farnost, potraviny rovněž dáváme ukrajinským maminkám, které přijdou přímo do Fiducie.