Vladimír Šlapeta a křest knihy Alfabet. Česká moderní architektura

Srdečně vás zveme na křest knihy a přednášku: PONDĚLÍ 19. 9. V 18.00 VLADIMÍR ŠLAPETA: ALFABET, ČESKÁ MODERNÍ ARCHITEKTURA. Křest knihy s přednáškou známého českého historika architektury Vladimíra Šlapety.

POZOR – vzhledem ke kapacitě sálu doporučujeme rezervaci míst na telefonu 596117312 (po-pá 10-18) nebo osobně v antikvariátu. 

Vladimír Šlapeta, autor řady publikací o moderní architektuře dvacátého století a urbanismu, se v své přednášce zaměří na představení knihy a odkaz předních osobností v ostravské architektuře. Publikace „ALFABET, Česká moderní architektura“, jejímž je hlavním editorem, navazuje na loňskou úspěšnou výstavu v Jízdárně Pražského hradu a představuje české a mezinárodní veřejnosti nejvýznamnější ikony české architektury realizované od secese až k dnešku a má sloužit jako průvodce architektury českých a moravských zemí. Obsahuje stručné životopisy vybraných 120 architektů, seznam staveb a fotografie nejvýznamnějších architektonických staveb, rejstřík i adresář staveb. 


Akci pořádáme ve spolupráci s organizací Architecture week, pod záštitou náměstka hejtmana Lukáše Curyla.