Fiducia přístí týden – křest fotopublikace, koncert

Srdečně vás zveme na křest knihy Zrození metropole a koncert, v rámci kterého bude představeno nové digitální album Ladislava Buchty Various Matters.

19. 12. v 18:00 Zrození metropole. Ostrava ve fotografiích padesátých a šedesátých let 20. století.

Prezentace a křest nové fotografické publikace.

Autoři Ondřej Durczak a Jiří Siostrzonek představí svůj nový knižní počin, jímž navazují na předchozí projekty, mezi něž patří například vyhledávaná publikace Ostrava v důchodu (2015). Tentokrát ovšem využívají archivních materiálů – pohlednic a často dosud nepublikovaných fotografií dvou klíčových poválečných dekád, během nichž došlo v Ostravě k rozvoji průmyslu, kultury i bydlení. 

19. 12. v 19:00 koncert Koonda Holaa + Ladbuch

Psychadelické country/noir western v podání bývalého baskytaristy Už jsme doma Kamila Krůty a  představení nového digitálního alba Ladislava Buchty Various Matters.

Ve spolupráci s dramaturgem Martinem Režným.

KOONDA HOLAA svou tvorbu označuje jako psychadelické country/noir western. Ve své one man show pomocí kytary a looperu vrství kytarové a basové linky, které dotváří magickým hlasem hlavně na koncertech v mimořádný zážitek! Koonda Holaa je Kamil Krůta, někdejší baskytarista F.P.B a Už jsme doma, v 80. letech krátce vězněn za napadení sochy Klementa Gotwalda, poté emigroval do USA. Hrál s hudebníky od Iggy Popa, Lydie Lunch, The Residents, Bastard Noise, Sikhara apod.

LADBUCH je slezský rodák a kytarista Ladislav Buchta. Na svých koncertech propojuje živé hraní na kytaru s procesy v počítači. Na značce Blue Lizard vydal tři alba atmosférického ambientu, začátkem roku 2022 mu vyšlo digitální album Various Matters u Polí5.