KAM OSTRAVU POSUNE REALIZACE KONCERTNÍHO SÁLU?

Antikvariát a klub Fiducia ve spolupráci s divadlem Komorní scéna Aréna vás zvou na první z cyklu debat „S důvěrou do arény“ na téma KAM OSTRAVU POSUNE KONCERTNÍ SÁL. Debata se koná 25. září od 18:30 v divadle Komorní scéna Aréna v Ostravě.

Moderuje: Michael Rozsypal

Hosté:  

Karolína Vránková – publicistka, šéfredaktorka časopisu EARCH.cz

Jan Dohnal – primátor města Ostravy

Tomáš Macura – exprimátor města Ostravy (v letech 2014-2023)

David Mareček – klavírista, hudební pedagog a manažer, generální ředitel České filharmonie

a řada dalších  

Proč potřebujeme stavět nové koncertní sály? Co rekonstrukce chráněné kulturní památky Domu kultury města Ostravy a samotná přístavba koncertního sálu Ostravě přinese a kam ji posune? Jaké jsou výhody a jaká rizika? Nové koncertní sály plánují kromě Ostravy postavit také v Brně i Praze. Ostrava se dostala v realizaci projektu stavby koncertního sálu nejdál. Ovlivní tato stavba její další rozvoj? Nejen na to se bude ptát moderátor a novinář Michael Rozsypal – ostravský rodák známý z působení v Českém rozhlase či DVTV.

Vstup volný, doporučujeme však rezervaci místa: https://divadloarena.cz/program/

Téma, které budí emoce a pozornost na sociálních sítích, ale také v rámci ostravských politických stran, odstartuje nový formát veřejných debat „S důvěrou do arény“. Pořádá Antikvariát a klub Fiducia v Komorní scéně Aréna (partner projektu) za finanční podpory statutárního města Ostravy, Ministerstva kultury ČR, Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a Nadace české architektury.