Pořad o Janu Prokešovi a Velké Ostravě na ČT24

Česká televize bude v rámci pořadu Historie.cs  vysílat v sobotu 6. ledna od 21,05 na programu ČT24 díl „Zrodila se Velká Ostrava,“ o prvorepublikové Ostravě starosty Jana Prokeše i o její architektuře a o rozšíření Ostravy před 70 lety, na jehož natočení se podíleli autoři naší publikace Jan Prokeš – Ostrava na cestě k velkoměstu. 

V pořadu budou účinkovat historici a spoluautoři knihy Martin Strakoš, Romana Rosová a Martin Jemelka, za Archiv města Ostravy (který na naší publikaci spolupracoval) vystoupí Jozef Šerka. Pořad se natáčel v interiérech Nové radnice a Domu umění. Moc ještě jednou děkujeme všem za spolupráci a ochotu jak při přípravě pořadu, tak při přípravě knihy, jež měla velký mediální ohlas.  

Repríza pořadu je zatím naplánovaná na neděli 7.prosince dopoledne od 9,05 na ČT24. Následně lze pořad také zhlédnout v internetovém archivu Historie.cs na  adrese https://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/ a v dohledání pod názvem dílu.

Naši knížku si stále můžete koupit v Antikvariátu a klubu Fiducia za 350 Kč, na eshopu spolku za 400 Kč

Autoři publikace: Gabriela Pelikánová, Martin Jemelka, Romana Rosová, Martin Strakoš, Radomír Seďa. 
Editoři: Martin Juřica, Ilona Rozehnalová

Vydání knihy finančně podpořili: Statutární město Ostrava, Ministerstvo kultury ČR, Nadace české architektury a MUDr. David Feltl. 

Partneři: Archiv města Ostravy, Galerie výtvarného umění v Ostravě, Ostravské muzeum, Národní památkový ústav – územní odborné pracoviště Ostrava.