Ostravská guerillová ptačí krmítka 

Ostrava bude mít guerillová ptačí krmítka, kterými se připojíme k mezinárodní iniciativě za celoroční krmení ptáků ve městech.

NEDĚLE 18. 2. v 10.00 GUERILLOVÁ PTAČÍ KRMÍTKA

Ptačí dílna pro rodiny ve Fiducii

Téma městské zvěře rezonuje v poslední době ostravskou kulturní krajinou více než dříve. V Galerii PLATO je zvěři věnována aktuální výstava, před její budovou pak stojí vánoční stromeček pro městská zvířátka, na který se létají přikrmovat i různé druhy ptáků. A právě ptactvo je předmětem rodinné dílny ve Fiducii. Guerilla gardening i guerilla knitting už jsou termíny více méně zavedené, my ale představíme pojem nový, guerilla krmítking. Pro ptáky budeme vyrábět vlastní autorská krmítka, něco si povíme o trendu a významu celoročního krmení ptáků ve městech a posléze společně vyrazíme do ulic a krmítky osadíme různá místa v centru Ostravy. Ptačí dílnu pro rodiny ve Fiducii vede Hynek Chmelař.Vstup na dílnu je volný pro všechny zájemce, materiál zajištěn.

Za podporu rodinných dílen děkujeme Statutárnímu městu Ostrava, Ministerstvu kultury ČR a Nadaci české architektury a Městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.