Fiducia tento týden: Janáček a Smetana 8.4., rodinné okrašlování 11.4. 

Srdečně vás zveme v pondělí na diskusi s muzikologem a velkým znalcem života a díla Leoše Janáčka Jiřím Zahrádkou a ředitelem Národního divadla moravskoslezského Jiřím Nekvasilem. Ve čtvrtek vás zveme na rodinné okrašlování -pojďte s námi okrášlit ulice a místa v centru Ostravy!

8. 4. v 18.00 JANÁČEK A SMETANA?!

Beseda s Jiřím Zahrádkou a Jiřím Nekvasilem

Co víme o vztahu jednoho z nejvýznamnějších tvůrců hudby první třetiny 20. století Leoše Janáčka k dílu zakladatele české moderní hudby Bedřicha Smetany, který komponoval v druhé polovině 19. století? Na toto téma budou hovořit muzikolog a velký znalec života a díla Leoše Janáčka Jiří Zahrádka a ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil. Pořádáme ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským. 

K příležitosti uvedení Smetanovského operního cyklu vydalo Národní divadlo moravskoslezské fejeton Leoše Janáčka věnovaný Bedřichu Smetanovi v podobě leporela. Jedná se o limitovanou edici, po debatě si zájemci mohou leporelo zakoupit za zvýhodněnou cenu 99 Kč. Dostupné je i v prodeji vstupenek v pasáži Divadla Jiřího Myrona za 130 Kč. 

11. 4. v 15.00–19.00 RODINNÉ JARNÍ OKRAŠLOVÁNÍ CENTRA

Přijďte s námi okrášlit ulice a místa v centru Ostravy!

15.00 Mlýnská – u pamětní desky mlýna, očištění, instalace naučné cedulky

15.30 Milíčova – úprava bylinkové zahrádky

16.30 podchod v Komenského sadech – očištění naučných cedulí

17.30 náměstí Dr. Edvarda Beneše – úklid náměstí, ostříhání květináčů, za dobrého počasí na závěr opékání špekáčků na přenosném ohništi 

Rukavice a dobrou náladu s sebou, nářadí máme. Pořádáme ve spolupráci s okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu.