Pro rodiny a veřejnost – Dny fajne rodiny a Muzejní noc

Srdečně vás zveme na dvě dílny pro rodiny s dětmi:

14. 6. v 15.00–18.00 GUERILLOVÁ PTAČÍ KRMÍTKA A HMYZÍ DOMKY

Rodinná dílna v Husově sadu

Přijďte si do Husova sadu v rámci Dnů Fajne rodiny vyrobit guerillová ptačí krmítka a hmyzí domky. Pro hmyz a pro ptáky budeme vyrábět vlastní autorská krmítka, něco si povíme o trendu a významu celoročního krmení ptáků ve městech i o tom, proč se snažit pomáhat hmyzu ve městech. Poté můžete krmítky a hmyzími domky osadit různá místa v centru Ostravy nebo si je odnést na vaše balkony či zahrádky. Rodinnou dílnu povedou Nikola Rácová a Lukáš Kleberc. Vstup na dílnu je pro všechny zájemce volný, materiál zajištěn. V případě deště se dílna koná v klubu Fiducia.

15. 6. v 17.00–22.00 MUZEJNÍ NOC VE FIDUCII

Otevřen bude antikvariát i obě galerie.

Workshopy: 

Živá kniha aneb Zahrajte si s námi kešku v antikvariátu. 

Hravý workshop spojující literaturu s hledáním indicií a vyzývající návštěvníky Fiducie k aktivní účasti při performance v podobě LARPu.  Zvuková a performativní situace v prostoru antikvariátu Fiducia vás vtáhne do děje knih. V krátkých performativních esejích se setkáte s živými literárními postavami z knih různých žánrů. Poznáte, z jakých knih pocházejí? 

Můžete přijít a aktivně se zapojit v těchto časech: 17.30, 18.30, 19.30, 20.30 

Performuje: Nikola Rácová 

Koncept a zvuková instalace: Lukáš Kleberc 

Výprava: Nikola Rácová 

Výstavy a soutěže: 

Kromě workshopu se ve Fiducii můžete těšit také na výstavy, literární soutěže o naše ostravské kulturní mapy a pexesa a na další aktivity.