Fiducia příští týden – amfiteátr, vernisáž, Tibet, koncert

Příští týden bude ve Fiducii nabitý – v pondělí od 16 hodin nás čeká speciální rozlučkové odpoledne s amfiteátrem za Domem kultury, který ustoupí budoucí koncertní hale (na programu se podílíme spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Divadlem Petra Bezruče, Benda Quartetem a okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu), v úterý ve Fiducii zahájí výstavu oceňovaná česko-německá fotografka Kateřina Sýsová, ve středu přijede přední česká tibetoložka Zuzana Ondomišiová v rámci festivalu ProTibet a ve čtvrtek ve Fiducii zahraje nejslavnější hráč na sólo snare buben na Zemi a další světoví hudebníci. 
Těšíme se na vás! 

PONDĚLÍ 13. 3. v 16:00
BYL JEDNOU JEDEN AMFITEÁTR

Poslední šanci seznámit se se zákoutími amfiteátru za Domem kultury, která většina Ostravanů nezná (od úterý se bude amfiteátr bořit). Čeká vás poetický atentát, ateliér pro celou rodinu, vystoupení operní pěvkyně Evy Dřízgové-Jirušové, Divadla Petra Bezruče a Benda Quartetu. Vezměte své ratolesti a přijďte se rozloučit s amfiteátrem na mimořádné akci BYL JEDNOU JEDEN AMFITEÁTR a zároveň s námi oslavit proměnu celé lokality. Více k programu najdete na webu Fiducie. 

ÚTERÝ 14. 3. v 18.00 

Kateřina Sýsová: KUKBUK

Vernisáž výstavy ve Fotografické galerii Fiducia.

Fotografická série Kukbuk tvoří obrazový průvodce po české jídelní kultuře. Expresivně vystavěné scény formou vizuálního vtipu pátrají po zvycích a konvencích spojených s českým stolováním. V důsledně inscenovaných fotografiích má každá postava i předmět přesně přidělenou roli. Kateřina Sýsová je česko-německá fotografka a kurátorka. Vystudovala žurnalistiku na FSV UK, fotografii na ITF a teorii a dějiny umění na UMPRUM. Stěžejním předmětem její tvorby je inscenovaná fotografie. Cíleně pracuje s fotografickým vtipem a kýčem.Byla oceněna Asociací profesionálních fotografů v kategorii Osobnost mladé české fotografie do 30 let za rok 2020. 

STŘEDA 15. 3. v 18.00 

Zuzana Ondomišiová: Himálajské centrum

Přednáška v rámci festivalu ProTibet. 

Zuzana Ondomišiová přenáší díky Himálajskému centru kousek Tibetu do české kotliny. Dozvíte se informace o činnosti centra, o společnosti Potala a o aktuálním dění v Tibetu. 

Pořádáme ve spolupráci s festivalem ProTibet. 

ČTVRTEK 16. 3. v 19.00

Ryosuke Kiyasu, Joke Lanz & Petr Vrba, Furuburasuto

Japonská legenda a další vynikající hudebníci ve Fiducii.

Japonská legenda, nejslavnější hráč na sólo snare buben na Zemi, švýcarský hráč na gramofony a legenda evropské industriální scény, spiritus agens české improvizační scény a těleso propojující jazz s radikální elektronikou. Pořádáme ve spolupráci se Starou sítí pro novou hudbu a spolkem Bludný kámen.